Hem celebrat les Verges i hem fet una entrevista per saber-ne més. Després varem fer i menjar bunyols:
Entrevista les verges
Quin és el vostre nom?
Pilar
Quants anys teniu?
51
Celebràveu la festa de les verges?
si
Per quin Sant es celebra?
Santa Úrsula
Com ho fèieu?
Els nins duen clavells a les nines i lis cantaven serenates i les nines lis donaven bunyols
Em podrieu dir els ingredients per fer la recepta dels bunyols?
saïm, farina de força, patata, aigua, ous i llevat
Qué és una tradició?
Una cosa que es fa cada any
Ismael Garcia Muñoz
RECEPTA DELS BUNYOLS AL CEIP SA QUINTANA
INGREDIENTS PER 370 ALUMNES:
33kgs de patates.
10kgs de farina de força.
4Kgs de sucre.
140 ous.
26 sobres de llevat.
5 barrals d'oli per fregir.
UTENSILIS
Pelador
passa-puré
bols
ganivets
giradores
fogons
olla
ribella
calderons
butà i mistos
ELABORACIÓ
Primer pelar patates.
Segon rentar patates.
Tercer bullir patates.
Quart fer trossos amb les patates.
Cinquè passar per passapuré.
A continuació mesclar tots els ingredients: farina de força, ous, saïm i sobre de llevat en pols. I per darrer la pasta està feta. El darrer agafen la pasta i fan un forat enmig i el posen dins la paella plena d'oli i el bunyol esta fet.
Francesc Jaume Ramis